AmmarBasic

Zašto ne kreneš?!

Ammar Bašić:

U ovim danima izolacije i raznih izazova, iznova uviđamo koliko su bezvrijedne stvari za kojima inače hrlimo i u koje inače najviše energije trošimo. Najvažnije što imamo i čuvamo je naš život i zdravlje, a vjernici još više od toga čuvaju život svojih srca i vezu sa Gospodarom. 
Razmišljaj u tišini svoje sobe i doma o tome šta to istinski vrijedi u životu koji je ionako prolazan… Oslobodi se okova straha i kreni prema Onome Koji, iako iskušava, voli robove Svoje! Zašto ne kreneš?!

U ovim danima izolacije i raznih izazova, iznova uviđamo koliko su bezvrijedne stvari za kojima inače hrlimo i u koje inače najviše energije trošimo. Najvažnije što imamo i čuvamo je naš život i zdravlje, a vjernici još više od toga čuvaju život svojih srca i vezu sa Gospodarom. Razmišljaj u tišini svoje sobe i doma o tome šta to istinski vrijedi u životu koji je ionako prolazan… Oslobodi se okova straha i kreni prema Onome Koji, iako iskušava, voli robove Svoje! Zašto ne kreneš?!

Gepostet von Ammar Bašić am Donnerstag, 19. März 2020

Check Also

sadzid foto

MANIFESTACIJA – Preuzimanje dužnosti novog imama Sadžid ef. Jusić-a

Uz zahvalu Allahu dž.š.koji nam je to omogućio, u subotu smo obilježili manifestaciju preuzimanja dužnosti novog Imama...

lili popper lu15z1m KfM unsplash

ZAPOSTAVLJENI SUNNET POSLANIKA, A.S.,.

TEMA: Od sunneta koji su zapostavljeni i rijetko se kada primjenjuju je činjenje sedžde zahvalnosti ( sudžudu-š-šukr)....