03C778D0 2714 479D 85F1 BD38EFB8FA0B

Žestoka reakcija reisa Kavazovića na Kolindine izjave: To je jedna dvolična osoba, to je najgora vrsta političara

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović osudio je izjavu predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović koja je tokom zvanične posjete Izraelu, uz ostalo, nazvala Bosnu i Hercegovinu “nestabilnom zemljom” koja je “pod kontrolom militantnog islama”.

Poglavar bosanskohercegovačkih muslimana kazao je da će “Islamska zajednica upozoriti svijet na njezine istupe”.

“Ta persona što se predsjednicom Hrvatske zove, već je od prije poznata po svojim stavovima i pokušajima dehumanizacije muslimana. To je jedna dvolična osoba, koja po muslimanskim zemljama priča jednu priču, a u Izraelu i drugim zemljama – drugu. Radi se o političkom oportunisti i ništa više. To je najgora vrsta političara. Svjesna je toga većina Hrvata i Bošnjaka. Međunarodna zajednica je prisutna u BiH, ali i u Hrvatskoj, u kojoj jačaju neofašističke snage. Danas se sve o svakome zna, niko više nije naivan”, kazao je reis Kavazović u izjavi za Radiosarajevo.ba.

Grabar-Kitarović je tokom posjete Izraelu rekla kako su BiH u određenom pogledu preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama. Ovakve izjave hrvatske predsjednice osudili su brojni zvaničnici u BiH, političke stranke, građani, a osude i izvinjenja upućene su i iz Hrvatske.

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

IMG 4910

Bajram je…..

Kurban Bajram 2020