sjednica

Održana sjednica Rijaseta

Sarajevo, 07. decembar 2017. (MINA) – Danas je pod predsjedavanje reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića održana 40. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

sjednica

Na dnevnom redu današnje sjednice bio je Plan rada i Plan budžeta Rijaseta i njegovih ustanova za 2018. godinu koji su nakon razmatranja i usvojeni, a razmatran je i usvojen i izvještaj Agencije za certificiranje halal kvalitete. Rijaset je danas također razmatrao i usvojio prijedlog izmjena i dopuna Izbornih pravila.

Kada je riječ o rješavanju kadrovskih pitanja i radno-pravnih odnosa, Rijaset je danas dao saglanost za imenovanje dr. Senaida Zajimovića na mjesto direktora Vakufske direkcije, a saglasnost je data i za raspisivanje konkursa za izbor u akademska zvanja Fakulteta islamskih nauka. Također treba dodati da je danas razmatran i prihvaćen prijedlog liste stipendista za dodjelu stipendija posebna nadarenim studentima FIN-a.

Današnjoj sjednici su pored reisu-l-uleme Kavazovića prisustvovali njegov zamjenik mr. Husein ef. Smajić, zatim direktori uprava i rukovodioci ureda Rijaseta te direktori IC El-Kalem, Vakufske direkcije i Agencije za certificiranje halal kvalitete.

Islamska zajednica

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

sadzid foto

MANIFESTACIJA – Preuzimanje dužnosti novog imama Sadžid ef. Jusić-a

Uz zahvalu Allahu dž.š.koji nam je to omogućio, u subotu smo obilježili manifestaciju preuzimanja dužnosti novog Imama...