IMG 9230

POZIVAM ODGOVORNE BOŠNJAKE DA NE IZBJEGAVAJU JEDNI DRUGE

Niko nikad Bošnjake nije s polja ugrozio od stare Bosne, od naših starih banova i kraljeva bosanskih. Bosnu su ugrožavali naši velikaši, međusobne svađe i razmirice, međusobna nesloga.

Da smo 1992. godine bili ovako posvađani i da nas Allah dž.š. nije počastio sa Alijom Izetbegovićem ne znam šta bi s nas bilo.

Pozivam odgovorne Bošnjake da ne izbjegavaju jedni druge. Pozivam ih da sjednu i razgovaraju o svim krupnim pitanjima. Vukovi zavijaju, nisu nikad ni prestali.

Nisu nas nikad prestali nazivati hereticima. Ali, heretik je onaj ko želi da ima vlastiti put i da ga bira, niko da nam ga ne nameće. Kao Bošnjaci, kao narod, moramo čuvati vlastiti put i kad je teško stisnuti zube. Nije nikada bilo lahko u Bosni, ali u Bosni je mogao opstati samo ovakav narod kakvi smo smi, kakvi ste vi. Ovdje slabići nikad nisu mogli živjeti. Ovdje su mogli živjeti samo hrabri ljudi – poručio je, između ostalog, reis ef. Kavazović.

IMG 9230

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

sadzid foto

MANIFESTACIJA – Preuzimanje dužnosti novog imama Sadžid ef. Jusić-a

Uz zahvalu Allahu dž.š.koji nam je to omogućio, u subotu smo obilježili manifestaciju preuzimanja dužnosti novog Imama...