image1 e1489994341537 1

Omladinsko sijelo dzemata Bosnjacka Zajednica Rosenheim

Rosenheim, 18. Mart 2017.

Na mladjima svijet ostaje, to je cinjenica koju ne smijemo zaboraviti. Da je svjesna svoje odgovornosti pokazala je omladina dzemata Bosnjacka Zajednica Rosenheim. Na omladinskom druzenju odrzanom u dzematskim prostorijama nasega dzemata omladina je diskutovala o jednoj veoma kompleksnoj temi, „Ljubav u ime Allaha dz.s.“. Kako to kaze jedan od nasih efendija Haris ef. Hasanbasic, „ljubav u ime Allaha dz.s. je osnova bez koje je islam kao vjera nezamisliv“. Pored vjerskih tema koje su obradjivane na ovom susretu omladine uslijedilo je i zajednicko klanjanje namaza a naravno nase vrijedne hanume postarale su se da omladine ne ostane gladna.

Zahvaljujemo se omladini naseg dzemata kao i musafirima Münchenskih dzemata koji su svojim dolaskom pocastili nas dzemat i istovremeno doprinijeli jacem povezivanju nase omladine ne samo u Rosenheimu nego i sa omladinom grada Münchena.

Mimo ovoga na osnovu velike odazvanosti dogovoren je i redovni termin sastajanja nase omladine u dzematu radi obrade vjerskih tema pod nazivom „Kahva za omladinu“ koje ce biti odrzavano svakoga cetvrtka sa pocetkom u 20.00 h. Cilj ovog redovnog druzenja je, kako rece jedan od prisutnih omladinaca da „dzemat bude mjesto gdije ce se bosnjacka omladina sastajati a ne neka druga mjesta od kojih nema nikakvog hajra“.

Utiske sa ovog druzenja mozete pogledati na slikama koje vise govore nego hiljadu rijeci.

 

 

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

asura

Do dana Ašure – Jevmu Ašura jos….dana

Dan Ašure – Jevmu Ašura, petak, 28. juli 2023. Deseti dan mjeseca muharrema naziva se …