14 1

Uspjesno zavrsen projekat „Bajramska Akademija“

„U hladu pametna covjeka“, to je bio moto ove bajramske akademije. U prelijepoj atmosferi koja je izmedju ostaloga ostvarena i dolaskom nasih gostiju ali i nastupima nase omladine ova akademija ce dugo ostati u pamcenju onih koji su je dozivjeli.

Program akademije je otvoren ucenjem Kurana koje je preuzeo nac brat Muhamed Dzemaili. Nakon toga uslijedili su nastupi nasih gostiju Jusufa Brkica i Mustafe Sirbica. Posebno zelimo pohvaliti hor dzemata Bosnjacka Zajednica koji se pod rukovodstvom nase sestre Hasibe Zecirevic pokazao u najboljem svijetlu. Kroz program nas je vodila nasa sestra Melisa Omerovic koja je i sama ucestvovala u nastupu nasega hora. Ne treba ni zaboraviti nastup KUD Behar Rosenheim koji je svojom igrom upotpunio ovo vece Bosnjacke tradicije.

Zelimo iskoristiti ovu priliku da se zahvalimo svima koji su svojim radom i trudom uspjeli da organizuju ovu akademiju i omoguce druzenje koje predstavlja pionirsko dijelo u pogledu na obiljezavanje bajrama na prostorima regije Rosenheim.

Zahvaljujemo ce naravno i svim dzematlijama, svim gostima nasega grada ali i gostima drugih dzemata koji su svojim dolaskom uvelicali ovaj skup.

img_4028

 

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

asura

Do dana Ašure – Jevmu Ašura jos….dana

Dan Ašure – Jevmu Ašura, petak, 28. juli 2023. Deseti dan mjeseca muharrema naziva se …