7D859D83 8CCD 4DC0 9CA8 413D225D15A4

NAKON DODIKOVOG ‘ARLAUKANJA’… Reakcija Reisa Kavazovića: Ono što je Dodik izjavljivao, sada je bukvalno provedeno u djelo

Nakon sinoćnjeg vandalskog napada na Ferhadiju, kontaktirali smo reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića.

„Ono što je sada važno jeste da umni ljudi iz RepPrema nezvaničnim saznanjima iz Policijske uprave Banja Luka, nekoliko odraslih osoba u pripitom stanju pucalo je iz vatrenog oružja na Ferhadiju, i to trećeg dana Kurban-bajrama. Muftijstvo banjalučko je ovaj napad nazvalo činom terorizma.ublike Srpske osude napad na Ferhadiju te da se suprotstave onima koji su izvršili ovaj vandalski čin i njihovim nalogodavcima“, izjavio je Kavazović.

„ Ono što je Milorad Dodik u svojim medijskim nastupima izjavljivao, sada je bukvalno provedeno u djelo i ovo je, nažalost, pokazivanje smjera njegove politike prema Bošnjacima povratnicima u taj dio Bosne i Hercegovine – dodaje Kavazović.

”Ferhadija bi trebala biti stub mira u Banjoj Luci i mi smo nastojali da s domicilnim stanovništvom ostvarimo dobre odnose, čak je i sama Islamska zajednica pomagala rad drugih vjerskih zajednica na području cijele BiH”, rekao je Kavazović.

 

 

 

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

sadzid foto

MANIFESTACIJA – Preuzimanje dužnosti novog imama Sadžid ef. Jusić-a

Uz zahvalu Allahu dž.š.koji nam je to omogućio, u subotu smo obilježili manifestaciju preuzimanja dužnosti novog Imama...