2e23a786ca4b35358a4bd32abf680f64

Odrzana sjednica Rijaseta IZ u BiH

e5937aa7d9a15ac0f79e4098f9bc0e0c

Sarajevo, 04. maj 2018. (MINA) – Danas je pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića održana 46. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Rijaset je razmatrao izvještaj o predramazanskim aktivnostima Uprave za vjerske poslove i konstatovao da pripreme za ovaj blagoslovljeni mjesec idu predviđenom dinamikom, te da će Rijaset IZ i sve njegove uprave i uredi kao i svi drugi organi Islamske zajednice dati svoj doprinos da mjesec posta bude ispunjen kvalitetnim vjerskim, obrazovnim, kulturnim i medijskim sadržajima.

Na dnevnom redu današnje sjednice bila je informacija o zaključcima sa Regionalne konferencije „Restitucija imovine – iskustva, mogućnosti i rješenja“.

Na sjednici je data suglasnost za imenovanja Amira Sakića za direktora Media centra IZ u BiH a nakon provedene konkursne procedure, te razmatrano nekoliko slučajeva koji se tiču radno-pravnog statusa uposlenika.

(Izvor: www.rijaset.ba)

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

sadzid foto

MANIFESTACIJA – Preuzimanje dužnosti novog imama Sadžid ef. Jusić-a

Uz zahvalu Allahu dž.š.koji nam je to omogućio, u subotu smo obilježili manifestaciju preuzimanja dužnosti novog Imama...