7F2BEDBE C101 4B41 80D2 726F5369C6CE

Sastanak sa muftijom Pašom ef. Fetic

22F53F83 CB40 4FBB 96AD DAC5D35E3A91 e1511137801729

Rosenheim, 19.11.2017

U prelijepim prostorijama dzemata Kircheim Teck naš poštovani muftija Pašo ef. Fetić prmio je delegaciju dzemata Bošnjačka Zajednica Rosenheim. Sastanku su prisustvovali muftija Fetić, glavni imam regije Bayern Izet ef. Bibic, naši imami Suvad ef. Dukic i Haris ef. Hasanbašić i upravni odbor našega dzemata predvodjen predsjednikom Arminom Murećahajić. Razgovor sa muftijom Pašom ef. Fetić i glavnim imamom Izet ef. Bibić protekao je u lijepoj i bratskoj atmosferi popraćenom konstruktivnim radom. Naš muftija informisao se i o stanju u našem dzematu, o aktuelnoj operativnoj svakodnevnici ali i planovima skore i dalje budućnosti koju je sekretar našeg dzemata imao priliku prezentirati našem uvazenom muftiji.

Profesionalnost i blagost u govoru našeg muftije vezala je sve prisutne do te mjere da se jednostavno izgubio osjećaj za vrijeme. Samo je klanjanje zajedničkog namaza na kratko uspjelo prekinuti ovaj bratski sastanak.

Ovim putem zelimo da se zahvalimo našem poštovanom muftiji Paši ef. Fetiću i glavnom imamu Izetu ef. Bibiću na poklonjenom vremenu i interesu vezanog za stanje i napredak dzemata Bošnjačka Zajednica Rosenheim.

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

sadzid foto

MANIFESTACIJA – Preuzimanje dužnosti novog imama Sadžid ef. Jusić-a

Uz zahvalu Allahu dž.š.koji nam je to omogućio, u subotu smo obilježili manifestaciju preuzimanja dužnosti novog Imama...