IGBD

Bajramska čestitka muftije IZBNJ

IMG 7314

Hvala Allahu dž.š. koji nam je omogućio da u miru i sigurnosti ispostimo i ovaj ramazan. Neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog poslanika Muhammeda a.s., koji nam je pokazao kako se može najbolje upotpuniti mjesec ramazan. Zahvaljujem se našim komšijama koji su imali razumijevanja za naša okupljanja u kasnim noćnim satima radi obavljanja teravije i sabaha.

Draga braćo i poštovane sestre, ispraćamo i ovaj ramazan sa puno emocija i radosti jer smo nastojali dokučiti što više blagodati i dobrih djela, nadajući se i čineći dovu Milostivom Stvoritelju da upotpuni i primi naše ibadete, te da nas osnaži u dobru i čestitosti. Nastojmo da naš duhovni preporod i pročišćenje manifestujemo i pokažemo i poslije ramazana, prema onima sa kojima idemo u školu, radimo na poslu i komuniciramo u komšiluku. Neka bajramsko svjetlo vjere i čestitosti obasja naše okruženje i podari mir i sigurnost svima.

Članovima Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, aktivistima, imamima i predsjednicima džemata, članovima džematskih odbora, izvršnih odbora Medžisa, članovima Sabora i Mešihata, kao i svim muslimanima i muslimankama, od srca čestitam nastupajući bajram sa željom da ga provedete u veselju i radosti sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Bajram šerif mubarek olsun.

Predsjednik Mešihata IZBNJ

Pašo ef. Fetić, muftija

(Izvor: www.igbd.org)

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

sadzid foto

MANIFESTACIJA – Preuzimanje dužnosti novog imama Sadžid ef. Jusić-a

Uz zahvalu Allahu dž.š.koji nam je to omogućio, u subotu smo obilježili manifestaciju preuzimanja dužnosti novog Imama...