IMG 7305

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN

Rosenheim, 24.06.2017

Draga braćo i sestre, Allahovom voljom ispratismo i ovaj Ramazan. U njemu smo obnovili refleks vjernika koji jasno razlikuje dobro od zla. Ljubav prema Stvoritelju nadvladala je ljudski ego. Tražeći Allahovu milost i oslonac odricali smo se i dozvoljenih prohtjeva.

Naš post od dozvoljenog prestaje s Bajramom, ali post od svega nedozvoljenog nastavlja. On je životni izbor vjernika, njegov trajni iftar i bajram mira sa Bogom, sobom i ljudima.

Naš uzor i Poslanik, Muhammed, a.s., nas je učio da se ne može biti pravi vjernik sve dok jezik i srce nijesu u skladu, dok se djela i riječi ne podudaraju i dok komšija ne bude siguran od nas. Bajram je praznik pobjede ovih vrijednosti nad trenutkom prolaznosti, pobjede mira nad nasiljem, solidarnosti nad pohlepom, pravde nad nepravdom.

Sa većom snagom i voljom da promijenimo naše stanje i stanje onih oko nas ka boljem sjutra. Činimo dovu Allahu da primi naš post i da nas učvrsti na pravom putu. U to ime, srdačno vam čestitamo naš najveći praznik:

Bajram šerif mubarek olsun! 

 

Check Also

KRaljevaSutjeska

Do noći  Lejletu’r-regaib jos……dana

Lejletu’r-regaib – četvrtak, 26. januar 2023. To je noć u kojoj je majka Amina zanijela …

sadzid foto

MANIFESTACIJA – Preuzimanje dužnosti novog imama Sadžid ef. Jusić-a

Uz zahvalu Allahu dž.š.koji nam je to omogućio, u subotu smo obilježili manifestaciju preuzimanja dužnosti novog Imama...